Energielabel utiliteit


Een energielabel is sinds 2008 verplicht bij bouw, verkoop of verhuur van utiliteitsbouw. Het energielabel voor utiliteit wordt ook wel energieprestatieadvies utiliteit (EPA-U) genoemd. Het energielabel voor utiliteit geeft dan ook inzicht in de energieprestatie van de utiliteit. De invoering van het energielabel voor utiliteit is een gevolg van een Europese overeenkomst, waarbij er een richtlijn is opgesteld voor de energieprestatie van utiliteitsbouw. Het is de bedoeling dat deze richtlijn, door middel van het energielabel voor utiliteit, de energieverbruik van utiliteitsbouw binnen de Europese Unie terugdringt. Het energielabel voor utiliteit geeft daarom inzicht in de energieprestatie van gebouwen. Niet alleen geeft het energielabel inzicht in het energieverbruik van utiliteitsbouw. Het energielabel voor utiliteit brengt ook in kaart waar en op welke manier er energie bespaard kan worden. Deze energiebesparende maatregelen staan samen met de terugverdientijden opgesteld in het rapport dat bij het energielabel voor utiliteit wordt opgesteld.

De voordelen van het energielabel voor utiliteit zijn veelomvattend. Aan de hand van het energielabel kunnen energiebesparende maatregelen uitgevoerd worden. Veel van de kosten van het opstellen van het energielabel en het uitvoeren van de maatregelen zijn bovendien fiscaal aftrekbaar. Er zit daarom een duidelijk financieel voordeel aan het energielabel voor utiliteit. Bovendien zorgt een betere energieprestatie voor een beter werkklimaat. Daarnaast wordt verwacht dat met een gunstiger energielabel utiliteitsbouw voor een hogere prijs verkocht of verhuurd kan worden.

Een energielabel voor utiliteit kan alleen worden opgesteld door gecertificeerde inspecteurs. Het Energiehuis is gespecialiseerd in het opstellen van energielabels. Wij zijn op de hoogte van alle eisen die aan het energielabel voor utiliteit gesteld worden. Onze gecertificeerde inspecteurs gaan daarom vakkundig te werk bij het opmaken van het energielabel. Wilt u een energielabel voor utiliteit aanvragen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Meer informatie? Bekijk ook onze pagina's over:

EPA opnemer

NTA 8025

Energielabel (zakelijk vastgoed)

Inzicht in de huidige energieprestatie én mogelijkheden voor verbetering. Wij verzorgen het energielabel, een energiebesparingsplan en de RVO-registratie voor u.

Inhoud Prijs excl. Prijs incl.
Tot 250m2 € 375,00 € 453,75
251 - 500m2 € 475,00 € 574,75
Voorbeeldrapport Direct aanvragen