Bouwtechnische keuring Utrecht

U heeft besloten een woning in Utrecht te kopen. Dan is een bouwtechnische keuring Utrecht een van de belangrijkste elementen in het aankoopproces van uw nieuwe woning. Veel kopers zijn niet bouwtechnisch onderlegd. Een bouwtechnische keuring kan u behoeden voor een miskoop dankzij het gedegen keuringsrapport dat voldoet aan de eisen van banken, verzekeraars, geldverstrekkers en de Nationale Hypotheek Garantie.

Plaatselijke factoren hebben grote invloed op de staat van een woning. Zo zullen er in Utrecht andere zaken aan de orde komen dan bijvoorbeeld in een dorp vlak aan de kust of op veengrond. Zaken als bouwaard, bodemgesteldheid en vloersoort funderingsproblematiek verschillen van plaats tot plaats. Daarom vindt Het Inspectiehuis het belangrijk dat er altijd bekendheid van de plaatselijke factoren dient te zijn bij degene die uw huis keurt. Ook is Het Inspectiehuis op de hoogte van de bouwkundige eigenschappen van monumentale woningen. Heeft u een woning op het oog in het centrum van Utrecht en heeft het de status van een monument, ook dan kunt u zeker bij ons terecht voor een bouwtechnische keuring Utrecht.

Wij hebben de voorkeur voor een bouwtechnische keuring waarbij u meeloopt door de woning. Bij onduidelijkheden kunnen we u direct helderheid geven en we lichten graag onze werkwijze toe. Zo krijgt u al meteen een indruk van de bouwkundige staat van het huis. Na de keuring ontvangt u een bouwtechnisch rapport met daarin een overzicht van alle onderdelen van het huis en de eventuele gebreken. Advies voor herstelwerkzaamheden plus een globale kostenraming op korte en lange termijn worden daarbij gegeven. Uw huis wordt van boven tot onder, van buiten naar binnen gecontroleerd: van vloeren tot aan dakkapellen, van waterleidingen tot aan ventilatiekanalen, van deuren tot aan sanitair. Een bouwtechnische keuring Utrecht geeft u zekerheid over uw vastgoed.

Meer informatie? Bekijk ook onze pagina's over:

Bouwtechnische keuring Den Haag

Bouwkundige keuring Almere