Vloeronderzoek

Wilt u een vloeronderzoek laten uitvoeren in uw eigen woning, een verhuurwoning of uw zakelijk vastgoed? Het Inspectiehuis heeft de expertise om u hierbij te helpen.

Door diverse oorzaken kunnen problemen zoals scheurvorming, afbrokkelen en corrossie ontstaan in betonnen vloerelementen. Alvorens na te denken over herstelmogelijkheden, is het van belang dat u eerst een betrouwbare en objectieve diagnose krijgt.

Onze vloerinspecties voeren wij uit volgens de hoogste norm (CUR Aanbeveling 79 klasse 2). Dit betekent dat twee zeer ervaren inspecteurs de schade en herstelmogelijkheden in kaart brengen en u hiervan een uitgebreid rapport ontvangt.

Zo heeft u snel duidelijkheid en kunt u overgaan tot herstel. Ook als u een koopwoning of -object op het oog heeft en twijfelt of de vloer wel in optimale staat verkeert, staan wij u natuurlijk graag bij met een vloerinspectie.

Lees verder voor meer informatie over vloerinspecties, of kijk onderaan deze pagina voor onze tarieven en voorbeeldrapporten, of om direct een bouwkundige keuring aan te vragen.

Meer informatie over vloerinspecties

Vooral tussen 1965 en 1980 zijn er veel slechte vloeren gelegd in Nederland. De woningnood was hoog, er moest snel worden gebouwd en beton heeft een vrij lange droogtijd. Het versnellen van dit droogproces met een chlorinehoudende verhardingsversneller, onder meer door de firma Kwaaitaal, leek een geniale greep die veel tijdswinst opleverde. Pas jaren later bleek dat dit het beton op termijn ernstig beschadigde en de grenswaarde voor verhardingsmiddelen veel lager ligt dan toen werd gedacht.

Nadat de firma Kwaaitaal en soortgelijke fabrikanten failliet gingen, bleven tienduizenden woningeigenaren achter met probleemvloeren. De wapening is veelal gecorrodeerd en laat los van het beton. Dit zorgt voor een sterk verminderd dragend vermogen. Hoewel er altijd reparatiekosten gemoeid zijn met het herstellen van dergelijke vloeren, is het zaak om zo spoedig mogelijk in te grijpen om erger te voorkomen.

Vanzelfsprekend wilt u dan op basis van betrouwbare informatie tot volgende stappen kunnen overgaan. Een objectieve partij als Het Inspectiehuis die geen verder belang heeft bij het verdere herstel helpt u hieraan. Onze deskundigen hebben honderden soortgelijke situaties gezien en leveren u een rapport waarin oorzaak, gevolg en herstelmogelijkheden direct volstrekt duidelijk zijn.

Wilt u als particuliere of zakelijke woning- of objecteigenaar een vloer laten keuren? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Tarieven, voorbeeldrapporten en direct aanvragen

Vloeronderzoek

Voorkom of beperk kostbaar vloerherstel met een uitgebreid onderzoek met schriftelijke rapportage, conclusies en een raming van eventuele herstelkosten.

Inhoud Prijs excl. Prijs incl.
Woning t/m 150m2 € 318,60 € 385,51
Direct aanvragen