Expertise (Deskundigenonderzoek)

Bij schade of gebreken aan uw woning, bedrijfslocatie of ander vastgoed worden beide partijen het niet altijd direct eens over de oorzaak, schuld en herstelkosten. Met een (juridisch) deskundigenonderzoek van Het Inspectiehuis kunt u verder!

Een (juridisch) deskundigenonderzoek, ook wel expertiseonderzoek of contra-expertise genoemd, biedt u een onafhankelijke, deskundige mening over de oorzaak en gevolgen van schade of gebreken. Zeker als uw tegenpartij aansprakelijkheid ontkent of bedragen betwist, biedt een onafhankelijk onderzoek u de bewijskracht die u nodig heeft.

Het Inspectiehuis voert deze deskundigenonderzoeken al jarenlang uit voor particuliere en zakelijke klanten, maar ook voor bijvoorbeeld lokale overheden, VvE's en woningcorporaties.

Nu de omvang van een deskundigenonderzoek kan verschillen van een snelle blik tot een omvangrijk onderzoek gelden hiervoor maatwerktarieven. Bent u benieuwd naar de kosten? Bel ons en vertel wat er bij u speelt, zodat wij u snel van een transparante richtprijs kunnen voorzien voor een gedegen onderzoek.

Meer informatie over het deskundigenonderzoek

Schade lijden of verborgen gebreken ontdekken is niet alleen kostbaar, het is ook bijzonder vervelend. Nu in het Nederlands recht geldt 'wie stelt moet bewijzen', rust de verplichting op u om te bewijzen dat uw tegenpartij verantwoordelijk is voor de schade als deze diens aansprakelijkheid niet vrijwillig erkent. Het Inspectiehuis helpt u hierbij.

Voor een deskundigenonderzoek doen wij eerst een telefonische intake om een indruk te krijgen van de situatie en u van een richtprijs te voorzien. Vervolgens bezoekt één van onze deskundigen de locatie en wordt de schade opgenomen. Ook worden hierbij de oorzaken zo nauwkeurig mogelijk bepaald. Vaak zien onze deskundigen details en aspecten die bepaalde scenario's uitsluiten en zo een mogelijke verklaring of ontkenning van uw tegenpartij kunnen ontkrachten.

Ook als uw tegenpartij al een deskundigenonderzoek heeft laten uitvoeren waarvan u de uitkomsten in twijfel trekt, kunt u een beroep op ons doen voor een deskundigenonderzoek dat wordt uitgevoerd als contraexpertise. Vanzelfsprekend kunt u hierbij volledig uitgaan van een betrouwbaar en gedegen onderzoek, dat u de bewijslast biedt om uw schade of het gebrek zo snel en soepel mogelijk op te lossen.

Expertise (deskundigenonderzoek)

Bouwkundige geschillen lost u op met objectief, gedegen onderzoek. Onze rapportage bevat conclusies, foto's en aanbevelingen. Neem contact op voor een prijsindicatie.

Prijs op aanvraag
Voorbeeldrapport Direct aanvragen